Retrats Sense Sostre és un projecte cultural que mira a la cara un dels temes socials més sensibles i contemporanis que ha d’afrontar la societat: l’exclusió social i la negació al dret a l’habitatge. L’art, la recerca i la comunicació són els instruments per donar a conèixer les històries de persones que es troben en situació de sense llar. El projecte s’estructura en 3 formes de retrat –artístic, etnogràfic i audiovisual– que dialoguen entre elles generant un suggestiu joc de mirades. El retrat es converteix doncs, en una forma de posar a totes les persones al mateix nivell –encara que sigui metafòricament– per reclamar que totes som iguals i, per tant, també hauríem de tenir les mateixos drets.

Retrats Sense Sostre va ser un projecte ideat per Albert Soler en el que l’equip de LA TAULA va assumir la coordinació de les desenes de persones i entitats que hi van col·laborar. LA TAULA també va dissenyar i produir l’exposició resultant del projecte. Els 12 retrats es van exposar del 13 al 30 de novembre en diversos espais de Barcelona. Cadascun dels espais tenia una relació amb la història que explicava.

Català