Bizi Bide, Associació Guipuzcoana de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, té per objectiu fer públiques les necessitats i carències del col·lectiu de persones afectades per aquests trastorns. L’any 2016 l’associació va participar en un dels projectes emmarcats en la capitalitat europea de la cultura Donostia San Sebastián 2016, Hibrilaldiak, un conjunt de processos d’hibridació per fer front a un repte amb l’ajuda de professionals de perfil “improbable”. LA TAULA va ser l’encarregada d’acompanyar a Bizi Bide en el procés per donar resposta al seu repte principal: estructurar i gestionar el seu programa d’activitats per despertar interès.

A l’inici de la col·laboració LA TAULA es va adonar que el repte inicial amagava altres reptes que es van explorar en diverses sessions de treball. Finalment el procés va desembocar en una campanya de comunicació creada col·laborativament amb les sòcies i socis de l’entitat convertint-los, alhora, en els protagonistes de la campanya. Més enllà dels resultats tangibles, el procés va transformar l’associació i el seu col·lectiu, empoderant-los i fent-los sentir capaços de seguir lluitant per la seva causa.

Català